Skip to content

April 13th, 2017

admin

Glad Påsk!

Vi står nu inför våren och förväntningarna på årets säsong. Tyvärr är vädret just idag inte vad det har varit. Molnen hänger tunga över Stjärnsund och det blåser en isig vind som kyler märg och ben. Trots detta så syns färgglada påskfjädrar här och där utanför gård och stuga. Vårrustningen i trädgårdar och på vägarna i området pågår för fullt. Löv och gräs krattas bort och alla förbereder sig för nästa vecka då det ska bli både soligare och varmare.

Husbyringen har inlett våren med en presskonferens där vi berättade om uppdateringen av vår App som nu innehåller 20 berättelser – ljudfiler och även har uppdaterats när det gäller våra entreprenörer utmed ringen. Vi har fått positiv press kring Appen och är mycket glada för det. Nu står vi inför nästa arbetsinsats, vi kommer att översätta den till engelska och det hoppas vi kunna ske under året.

Röjningen i Engelska parken i Stjärnsund fortsätter och till sommaren kommer det bl a att finnas nyrenoverade broräcken. Träd, sly och annat rensas nu bort för att besökaren ska kunna upptäcka och se parken, lite grand som den en gång var tänkt att upplevas.

Kristi himmelsfärdshelgen kommer en stor grupp som vandrar utmed Dalkarlsvägen att besöka både Klosters bruksmuseum och Polhemsmuseet. Det handlar om 100-talet vandrare. Trevligt med alla människor som på olika vägar hör av sig och vill besöka våra museer och mycket annat.

Till sist vill jag berätta att kansliet kommer att vara stängt från påskhelgen fram till den 27 april. Det går alltid att mejla oss på info@husbyringen.se men vi har ingen personal på plats som kan svara förrän den 27 april.

 

Trevlig helg önskar,

Pia Hilborn, verksamhetschef Stiftelsen Husbyringen

2 Comments

Post a comment
 1. Maria Wahlberg #
  June 30, 2017

  Hej!
  Jag var just in i appen (förträfflig!) och kunde konstatera att i Stjärnsund har markeringen på kartan för badplatsen Björknäbba hamnat lite fel. Den ligger för långt in i viken där det visserligen finns badplatser men de är mer eller mindre privata. Björknäbba är härlig och förtjänar en bättre position tycker jag!
  Med vänlig hälsning,
  Maria Wahlberg

 2. admin #
  August 22, 2017

  Hej
  Tack för din synpunkt och för att du tog dig tid att skriva till oss. Jag skickar din synpunkt vidare till vår App-ansvarig på webben.
  Vänliga hälsningar
  Pia Hilborn
  Verksamhetschef, Stiftelsen Husbyringen

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.