Skip to content

Välkommen till Husbyringen

 

Husbyringen är Sveriges första ekomuseum och ligger naturskönt i Södra Dalarna, i Hedemora Kommun. Runt Husbyringens 6 mil långa natur- och kulturled kan du uppleva unika industri- och kulturhistoriska platser, präglade av hårt arbete i dåtidens malmbrytning.

Husbyringen sträcker sig mellan bruken Långshyttan, Silfhytteå, Kloster, Husby-Smedby och Stjärnsund. Platser som alla bär på en spännande historia. Två av dem är knutna till några av Sveriges största uppfinnargenier – Christopher Polhem som var verksam i Stjärnsund och Gustav de Laval vid Klosters bruk.

Husbyringen erbjuder aktiviteter, friluftsliv och rekreation, från fiske och kanotleder. Under sommaren är  Polhemsmuseet öppet tisdag – söndag och Klosters bruksmuseum dagligen för besök fr om midsommardagen fram till mitten på aug.

Husbyringens App finns nu även på engelska!

Vi är glada att vi nu kan presentera Husbyringens app i en ny  uppdaterad version. I appen finns information om alla våra sevärdheter och besöksmål. Här finns också förslag på olika aktiviteter och evenemang som sker främst under sommartid och inte minst var man kan äta och bo. Många av de entreprenörer som finns utmed Husbyringen lägger ut kontinuerlig information och aktuella erbjudanden. I appen går det även att lyssna på flera intressanta ljudberättelser där spännande människoöden och historier berättas från både nutid och dåtid.

Appen finns för nedladdning både på Appstore och i Playbutik och är helt gratis. Vill Du som entreprenör utmed Husbyringen vara med i vår app? Pia Hilborn, info@husbyringen.se.

Besök Polhemsmuséet i Stjärnsund 2019

Öppettider: 22 juni – 4 aug. Tisdag-söndag kl. 12.oo- 16.oo. Måndagar stängt. Bokningar övrig tid: info@husbyringen.se. Telnr.  0225- 801 31.