Skip to content

Besökscentrum

 

I den gamla handelsboden, vackert belägen invid sjön Grycken i Stjärnsund, ligger idag Husbyringens nya besökscentrum. Under 2011 och 2012 har byggnaden renoverats till det yttre så som handelsboden såg ut på 1920-talet. Inomhus är interiören pietetsfull och påminner om atmosfären i en gammal butik men verksamheten är helt modern. I besökscentret finns sommartid café  och Husbyringens informationsrum där du hittar allt du behöver veta kring Husbyringens sevärdheter och aktiviteter. Här finns även försäljning av böcker och tidskrifter.Projektet har bekostats av Landsbygdsprogrammet, Länsstyrelsen i Dalarna och Intresseföreningen Bergslaget i samverkan med Polhemsstiftelsen och stiftelsen Husbyringen.

 

2017

Öppettider Husbyringens besökscentrum fr om

 Fr om 27 juni- 6 aug tisdag, torsdag och fredag kl 12-16.oo. Lördag kl 11.oo- 14.oo.

Café Sundets Stjärna: öppet from Midsommardagen 25 juni, onsdag- söndag. Måndag och tisdagar stängt.

Gudidade turer runt Husybyringen bokas via Hedemora turistbyrå eller hos Inger Backlin, telnr 0225-230 58,mobilnr 070-30 70 273. Meljadress: inger.backlin35@gmail.com

Broschyrer om Husbyringen och annat informationsmaterial finns på Husbyringens besökscentrum och även på Hedemora turistbyrå. Sommartid finns även broschyrmaterial på vissa besöksmål utmed Husbyringen.